DYNAMICROLL CLEANROOM

In cleanrooms en drukgestuurde ruimtes gelden strenge eisen voor de luchtkwaliteit. Daarvoor is Dynamicroll® Cleanroom de ideale snellooppoort.

Dynamicroll cleanroom secumatic brochure
Dynamicroll cleanroom secumatic specificaties

Om de lucht in uw cleanroom zo zuiver mogelijk te houden, filtert u vervuiling zoals fijnstof, micro-organismen en chemische dampen. Met overdruk voorkomt u dat ongefilterde lucht uit de omgeving de ruimte binnendringt. Als de cleanroom opengaat, wijzigen de luchtcondities in de ruimte. De druk verlaagt, de temperatuur verandert en er vindt contaminatie plaats.

Met de snelle Dynamicroll® Cleanroom beheerst u het drukniveau, de temperatuur en de luchtkwaliteit optimaal.

De Dynamicroll® Cleanroom-snellooppoort bestaat in twee uitvoeringen. Een ervan is uitgerust met een contragewicht. Bij stroomuitval opent de poort automatisch en heeft uw personeel een vluchtweg.

Voordelen van de Dynamicroll® Cleanroom

Dynamicroll® Cleanroom biedt voordelen die een optimale hygiëne en minimale luchtverplaatsing garanderen. De poort werd speciaal ontwikkeld voor cleanrooms om de atmosfeer eenvoudiger te beheren.

  •  Minimale luchtverplaatsing
  •  Optimale hygiëne

Optimale hygiëne

Het compacte ontwerp van Dynamicroll® Cleanroom is gericht op maximale hygiëne. Zowel de poort als het frame zijn eenvoudig schoon te houden. Het frame is verzinkt of gecoat, en optioneel beschikbaar in rvs 441, rvs 304 en rvs 316. Voor optimale steriliteit is de frequentiegeregelde motor volledig weggewerkt in het frame. Daardoor kan vuil zich moeilijker hechten en verwijdert u het makkelijker. Voor specifieke toepassingen bestaat er een FDA-gecertificeerd doek.

Minimale luchtverplaatsing

Luchtverplaatsing van en naar de cleanroom vergroot het risico op contaminatie en drukverlies. Dynamicroll® Cleanroom beperkt dit risico dankzij de hoge snelheid van de poort (tot 2,5 m/s), en een unieke, gepatenteerde magneetsluiting.

Dynamicroll® Cleanroom gaat supersnel open en dicht. De doorgang naar de cleanroom staat dus altijd maar heel even open. Resultaat: minder drukverlies en risico op contaminatie door luchtverplaatsing. Door de nagenoeg perfecte afsluiting geldt dit ook in gesloten stand.

Andere voordelen van Dynamicroll® Cleanroom

Naast de specifieke voordelen hierboven, biedt Dynamicroll® Cleanroom ook de algemene voordelen van de ‘gewone’ Dynamicroll®. Met name grote flexibiliteit die zorgt voor:

  •  meer veiligheid en bedrijfszekerheid
  •  hogere efficiëntie en lagere kosten
  •  een prettige werkomgeving.

De Dynamicroll® Cleanroom snellooppoort komt in twee uitvoeringen, waarvan één is uitgerust met een contragewicht zodat bij stroomuitval de poort automatisch open gaat en een vluchtweg biedt aan uw personeel.

OFFERTE